Hvad er hypnose?

"Hypnose er en mental tilstand, hvor bevidsthedens "kritiske sans" tilsidesættes i en mental fokusering. Det opleves naturligt ved f.eks dagdrømme, eller at falde i staver og blive opslugt af en film eller en tanke."
 

Er hypnose søvn?

Nej.

I den hypnotiske tilstand er man som udgangspunkt "vågen" og til stede. Man oplever at kunne høre alt hvad der foregår omkring en.

Hypnose kan også foregå med åbne øjne. Man vil føle at man har kontrol over sig selv, og man vil ikke føle at man er "væk"

 

Det mest dramatiske der kan ske, er at man er så opslugt af den behagelige hypnotiske tildstand at man ikke har lyst til at vågne.
I så fald vil man efter lidt tid, falde i en normal søvn og vågne op når man har sovet ud.

Dette vil opleves som den bedste søvn man nogensinde har fået.

En hypnotisør sørger altid for at holde dig vågen og responsiv så du kan få noget godt ud af hypnosen.

 

Ordet hypnose kommer af ordet "hypnos" som betyder søvn på græsk, men det er misvisende.

James Braid som fandt på ordet, forsøget at ændre det til "mono-ideisme" som betyder fokus på én tanke, men desværre hang det misvisende ord "hypnose" fast i folks bevidsthed.

Er hypnose farligt?

Den hypnostiske procedure er ikke farlig.
 

Vi oplever alle den naturlige tilstand af hypnose flere gange på en dag, når vi f.eks ser fjernsyn og bliver opslugt, eller når vi læser en god bog og i vores fantasi forestiller os billeder og beskrivelser af bogen.

Hypnose er heller ikke "mind control" og en hypnotisør kan ikke få et andet mennekse til at gøre noget mod deres vilie eller sociale overbevisning, med hypnose alene.

Hypnose er i sig selv en sund og afslappende tilstand hvor underbevidsteheden kommer til udtryk og immunforsvaret styrkes.

 

Hypnose er en naturlig tilstand af mental fokus som vi alle oplever dagligt i flere forskellige sammenhæng.

En hypnotisør benytter denne tilstand til at skabe en dyb fokusering og igennem denne få andre mennesker til at responder på suggestion og underbevidste foreslag.

Hvorfor er hypnose så effektivt til behandling af angst?

Angst er altid en underbevidst reaktion, præcis som rationel frygt.

Hvis vi møder en løve midt på gaden, er kroppens naturlige reaktion at skabe en tilstand af "kæmp, flygt, eller frys".

Dette er vigtigt for at sikre vores overlevelse og sørge for at vi automatisk reagere på den mest hensigtsmæssige måde, nemlig ved at gøre hvad der er nødvendigt for at overleve situationen.

Reaktionen sker naturligt og automatisk i kroppen, netop fordi vores krop og hjerne er "skabt" med henblik på at sikre vores overlevelse.
Det er derfor at vores art har overlevet indtil nu.

Hvis vi ikke oplever følelsen af frygt, ville vores art aldrig have nået så langt.

Angst er det samme, men er ikke baseret på en rationel og reel fare.

Derimod er angst bl.a en oplevelse af "kæmp, flygt, eller frys" som ikke er forbundet til nogen rationel og reel fare, men en underbevidst opfattet fare som bunder i en "misforståelse" i hjernen.

Hjernen sender signalerne, da den har lært at det er den rigtige reaktion.

Hypnose er at skabe en "kontakt" til de underbevidste processer som indeholder vores minder, følelser, tanke -og handlemønstre og lave en om-programmering af de processer som skaber den ubehagelige tilstand af angst.

Søger du behandling for angst?

 

Følg Felice

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle

© 2018 Felice Hypnose. Alle rettigheder forbeholdes.

Hent bogen + 2 hypnotiske lydfiler, helt gratis.
Du tilmelder dig samtidig mit nyhedsbrev.

Download min bog gratis.